Noi membrii

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor

Studiu național Niciodată Singur, realizat de Kantar în 2021 ne arată că 1 din 4 seniori resimte un grad ridicat de singurătate și nu are un sistem social de sprijin la care să apeleze în caz de nevoie. Singurătatea este o problemă globală, care aduce în viața vârstnicilor neîncredere, izolare, dar și implicații grave în ceea ce privește starea lor de sănătate și grăbirea sfârșitului vieții. Sistemul public de asistență socială nu are soluții pentru această situație și foarte puține organizații lucrează pentru diminuarea singurătății vârstnicilor. De altfel, chiar dacă se află în top 3 probleme ale vârstnicilor din țara noastră, singurătatea nu este recunoscută ca o problemă, în nicio lege socială din România.

După un model internațional, implementat în ultimii 75 de ani în peste 15 țări din întreaga lume, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor mobilizează voluntari, resurse și comunități pentru a oferi vârstnicilor o viață cu mai puțină singurătate. Peste 300 de vârstnici din orașe din 10 județe primesc săptămânal sprijinul emoțional, practic și material al voluntarilor, în cadrul programului nostru de vizite la domiciliu. În plus, în ultimii doi ani, am dezvoltat și programe comunitare care oferă modalități de petrecere a timpului liber pentru vârstnicii din Ploiești, Brăila și Constanța. În București, am deschis un centru de socializare care luptă împotriva singurătății, atât prin activități care îi fac pe vârstnici să se reconecteze la societatea contemporană, cât și unele care îi ajută să își găsească un nou cerc social. Anul acesta urmează să extindem rețeaua de ateliere comunitare săptămânale în orașele Brașov și Cluj-Napoca dar și să deschidem un nou centru de socializare în Ploiești.

Aceste programe comunitare ajung la peste 300 vârstnici, iar săptămânal suntem prezenți în viața a peste 500 de vârstnici, prin intermediul tuturor programelor asociației Niciodată Singur.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !