Partenerii noștri
De peste 25 de ani încoace, comunitatea de afaceri franco-română s-a dezvoltat în pas cu economia și societatea românească, implicarea companiilor franceze alături de CCIFER în creșterea în gamă a economiei locale fiind un element esențial în parcursul remarcabil al României din ultimele trei decenii. Forța comunității noastre de afaceri rezidă în sinergiile pe care le creăm în centrele economice din toate regiunile țării, alături de partenerii noștri de nădejde.
Vă invităm să aflați mai multe despre partenerii noștri.
Cluburile de Afaceri Francofone din România
În România există 4 Cluburi de Afaceri Francofone, la Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara. Ne bucurăm să lucrăm împreună în rețea, animând la nivel local companiile din comunitatea de afaceri franco-română, autoritățile publice și mediul universitar. CCIFER a formalizat parteneriate cu CFAB, CFAC, CFAS și CFAT.
- Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu
Creat în 2015, ca parte a cooperării dintre departamentele Ille-et-Vilaine (Franța) și Sibiu (România), C.FAS reunește antreprenori, companii și ONG-uri din Sibiu și regiunea Transilvaniei și îi acompaniază în procesele de implantare, dezvoltare comercială și comunicare.
„Clubul de Afaceri Francofon Sibiu (CFAS) a fost fondat în 2015, din dorința celor 5 membri fondatori ai săi de a coagula și a anima comunitatea de afaceri francofonă la nivel local. 6 ani mai târziu, Clubul are peste 30 de companii membre și a devenit un partener privilegiat pentru autoritățile locale și alți jucători francofoni la nivel național. Ultimii doi ani au fost bogați în provocări, dar și în oportunități. Organizarea de evenimente online ne-a permis să anulăm distanțele și să lucrăm mai strâns cu CCIFER și omologii noștri din Brașov, Cluj și Timișoara. În toată această perioadă, Camera, prin dinamismul său, a fost o sursă de inspirație și ne-a motivat să ne continuăm acțiunile, în ciuda contextului dificil. Legătura dintre București și regiuni a fost întărită prin maratoane de afaceri, care oferă membrilor CCIFER posibilitatea de a descoperi companii și de a se întâlni cu autorități locale. Grupurile de lucru reprezintă o altă oportunitate pentu schimbul de bune practici între toți actorii rețelei.
Pentru a ne pregăti pentru viitor, am început deja să reflectăm în comun asupra principalelor noastre axe strategice și asupra oportunităților de sinergii dintre Cameră și Cluburile din regiuni. Sunt convins că acest lucru va duce la o mai bună aliniere a inițiativelor noastre și, în cele din urmă, la o valoare adăugată mai mare pentru membrii noștri.” - Thibaut Desmons, Vicepreședintele Clubului Francofon de Afaceri Sibiu
- Clubul Francofon de Afaceri din Timișoara
Abordările investiționale și dezvoltarea operațiunilor companiilor franceze în vestul României și în special la Timișoara au dus la crearea în 2011 a unei structuri organizaționale care să poată reprezenta investitorii francezi și să le ofere asistență pentru consolidarea poziției lor în regiune. Astăzi CFAT își asumă rolul de mediator al relației dintre companiile franceze și autoritățile locale.
„Dorim să mulțumim echipei CCIFER pentru sprijinul acordat cluburilor de afaceri franceze din România. În calitate de președinte și fondator al clubului de afaceri româno-francez din Timișoara, mă bucur să regăsesc în cadrul CCIFER aceleași valori și obiective care au determinat crearea clubului nostru. CFAT a fost fondat în anul 2011, din necesitatea unei colaborări mai strânse între investitorii francezi din vestul României și autoritățile locale. Această colaborare urmărește crearea unui mediu propice dezvoltării economice în regiunea de Vest, cu importante oportunități pentru comunitatea locală. De asemenea, clubul de afaceri româno-francez întreprinde o serie de proiecte și activități culturale în colaborare cu numeroși parteneri precum Institutul Francez din Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara. Astfel, reafirmărm susținerea clubului nostru pentru proiectele de dezvoltare întreprinse de investitorii francezi, care vor găsi la Timișoara un mediu prietenos și deschis mediului de afaceri.” - Dorin Miron, Președintele Clubului Francofon de Afaceri din Timișoara
- Clubul Francofon de Afaceri din Brașov
Lansat cu entuziasm la începutul anului 2020 în condiţii destul de specifice, Clubului Francofon de Afaceri din Brașov şi-a propus două obiective majore : reunirea în Club a actorilor economici din regiunea Braşovului care se regăsesc în valorile Francofoniei şi promovarea limbii franceze, precum și colaborarea cu echipa Franței din Brașov, reprezentată de ani de zile de Agenția Consulară și Alianța Franceză.
„Relația C.FAB cu CCIFER este din punctul nostru de vedere pe cât de naturală, pe atât de necesară dezvoltării noastre. Desigur, istoria noastră este scurtă, dar vrem să subliniem că unul dintre primele evenimente la care a fost asociat numele C.FAB a fost „Maratonul de Business de la Brașov” organizat împreună cu Camera. Nu există nicio îndoială că în viitor vor exista alte evenimente comune în cadrul unui parteneriat strâns și respectând specificul fiecărei entități. În ceea ce privește relațiile franco-române și viziunea noastră pentru viitor, vom spune că Franța și România sunt familia noastră ! C.FAB se va implica, cu competențele sale, mijloacele pe care le deține și alături de partenerii săi din echipa Franței de la Brașov în toate domeniile, contribuind la apropierea celor două țări: economic desigur, dar și educațional, cultural... fără a uita care a fost întotdeauna punctul forte al relațiilor noastre - ascultarea, respectul față de ceilalți și convivialitatea.” - János Török, Președintele Clubului Francofon de Afaceri din Brașov
- Clubul Francofon de Afaceri din Cluj
Creat în 2011, C.FAC se definește ca fiind un mediu de întâlnire al oamenilor de afaceri francofoni locali, dar și un mediu propice creării de oportunități în afaceri și de parteneriate.
„Este o onoare pentru mine și pentru Clubul Francofon de Afaceri din Cluj să salut anii de muncă și proiecte de business întreprinse de CCIFER, care a reușit să se poziționeze ca o verigă foarte importantă în cooperarea economică, fiind respectată atât de organizațiile naționale, cât și de cele europene. Datorită eforturilor sale, ne asumăm responsabilitatea pentru a promova la nivel local valorile francofoniei, diversitatea, cooperarea politică, educațională, economică și culturală. Prin urmare, această aniversare ne oferă oportunitatea perfectă de a evalua realizările și de a ne reafirma angajamentul constant de a lucra împreună.” - Bogdan Herea-Buzatu, Președintele Clubului Francofon de Afaceri din Cluj