Bilantul evenimentului

Retour sur: Maratonul de Business CCIFER la Oradea, ajuns la cea de-a VI-a ediție

Între 8 și 9 iulie, 100 de reprezentanți ai comunității de business franco-române, autorităților publice locale și mediului de afaceri local, s-au reunit pentru cea de-a VI-a ediție a Maratonului de Business CCIFER la Oradea. 

Programul Maratonului a cuprins vizite la 10 dintre cele mai importante companii din regiune, pentru a le oferi participanților oportunitatea de a observa direct diversitatea și dinamismul mediului de afaceri local: 

  • Ambiflux – companie care proiectează și produce soluții de iluminat cu LED durabile, performante și sustenabile, pentru medii industriale, comerciale și urbane; 

  • Böllhoff – companie care oferă soluții de îmbinare și tehnologii de asamblare; 

  • Celestica – companie în domeniul proiectării și producției produselor de top din industrie; 

  • Decitex – companie de confecţii high-tech; 

  • Inteva – furnizor global de componente și sisteme de inginerie pentru industria auto; 

  • Limtex – companie cu peste 30 de ani experiență în producția de confecții textile pentru parteneri cu renume internațional din domeniul modei; 

  • Madrugada – companie specializată în sisteme de ferestre și uși, care corespund celor mai noi cerințe în materie de design, izolare termică și fonică și respect pentru mediul înconjurător;  

  • Marvicon – companie de transport; 

  • PGS Sofa – companie care se ocupă cu fabricarea de canapele și produse tapițate; 

  • Vernicolor – producător de piese plastice de interior și exterior pentru industria automotive. 

O componentă esențială a Maratonului a fost și vizita unor proiecte majore finanțate din fonduri europene, inițiative ale Consiliului Județean Bihor și Primăriei Municipiului Oradea: 

  • SMART Campus de la Universitatea din Oradea – un proiect ambițios care a transformat Universitatea într-un hub de inovație și tehnologie, oferind studenților infrastructura necesară pentru a-și aprofunda cunoștințele. În plus, toate modernizările se înscriu în criterii de „green campus” datorită sistemului de încălzire și răcire bazat pe energii regenerabile, inedit fiind faptul că Universitatea folosește inclusiv apa geotermală reziduală, pentru a emana căldură pe timpul iernii, respectiv pentru a face răcirea în anotimpurile calde.  

  • Campusul pentru învățământ dual – un exemplu de succes de educație modernă, adaptată nevoilor pieței muncii, unde elevii pot îmbina teoria cu practica în cele mai bune condiții, într-un campus în care sunt amenajate laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare, o cantină, cabinete medicale, un bazin de înot, o sală de sport și un teren de sport în aer liber. 

  • Parcul Științific și Tehnologic Bihor – un centru de cercetare și dezvoltare care sprijină antreprenoriatul și colaborarea între mediul academic și cel de afaceri, având un impact semnificativ asupra competitivității regionale. 

  • Incubatorul de Afaceri „Cresc Oradea Mare” – o structură destinată să sprijine dezvoltarea afacerilor aflate la început de drum unde companiile pot beneficia de suport, servicii de consultanță și spații pentru birouri. Pe lângă sprijinul logistic necesar demarării activității, Incubatorul oferă un mediu propice dezvoltării afacerilor prin facilitarea activităților de networking, transferul de know-how și sprijinul în dezvoltarea de parteneriate. 

Cocktail-ul de networking organizat la Incubatorul de Afaceri „Cresc Oradea Mare” a facilitat crearea și consolidarea relațiilor de business și a deschis noi oportunități de colaborare. 

Mulțumim partenerilor noștri: ADLO - Agenția de dezvoltare locală Oradea, Agenția Consulară a Franței la Cluj, Auchan, Edenred, Groupama, Incubatorul de Afaceri „Cresc Oradea Mare”, Orange, UniCredit Bank, Up România și Veolia. 

📍 Pentru agenda următoarelor evenimentelor #CCIFER, vă invităm să accesați: Agenda | CCI FRANCE ROUMANIE (ccifer.ro)

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !