Bilantul evenimentului  •  Comunicare -Presa

Realizările comunității de afaceri franco-române celebrate la Business Awards CCIFER 2024

Business Awards CCIFER, platforma de recunoaștere a inițiativelor care modelează viitorul prin performanță, viziune și impact

  • AFIN, Auchan România, Dacia România, Fundația World Vision România și Universitatea de Vest din Timișoara sunt cei cinci câștigători ai premiilor Business Awards CCIFER 2024.
  • Cele 67 de proiecte înscrise în competiția de anul acesta au provenit din companii, startup-uri, ONG-uri și instituții de învățământ, fiind un prilej de inspirație pentru viitor.
  • Cei 8 membri ai juriului au selectat câștigătorii pe baza criteriilor de inovație, impact în comunitate și cultură organizațională, aducând în prim-plan povești inspiraționale și proiecte inovatoare.
  • Ceremonia de premiere s-a desfășurat în prezența E.S. Nicolas WARNERY, Ambasadorul Franței în România, și a adunat peste 200 de participanți, membri ai comunității și reprezentanți ai autorităților publice.
  • Evenimentul a inclus o dezbatere despre dezvoltarea afacerilor într-un mod sustenabil și competitiv, reunind experți de top pentru un dialog pe teme de actualitate, precum investițiile, inovația și oportunitățile de finanțare.

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) a organizat în data de 26 noiembrie 2024, la București, o nouă ediție Business Awards, eveniment dedicat promovării excelenței, inovației și impactului pozitiv în mediul de afaceri francofon din România. Evenimentul a reunit peste 200 de participanți, lideri de top, parteneri, reprezentanți ai autorităților publice și membri ai comunității CCIFER, pentru a sărbători reușitele comunității din ultimul an într-un cadru festiv.

În deschiderea evenimentului, Adriana RECORD, Director Executiv CCIFER, a subliniat importanța contribuției comunității la dezvoltarea economică sustenabilă a României: „Cele trei criterii-cheie ale competiției – inovația, impactul în comunitate și cultura organizațională – sunt mai mult decât niște repere de selecție. Ele reflectă valorile pe care le promovăm ca organizație: credem în puterea inovației de a transforma modele de afaceri, în angajamentul față de comunitate ca factor de dezvoltare durabilă și în crearea unor medii de lucru care inspiră și motivează”.

Anul acesta, am avut o participare numeroasă în cursa pentru câștigarea trofeelor Business Awards: 67 de proiecte înscrise, provenite din companii și organizații atât din București, cât și din diverse regiuni ale țării, fiecare dintre ele cu un impact semnificativ în comunitate. Selectarea premianților a fost o provocare reală, având în vedere calitatea și contribuția fiecărei inițiative”, Franck NEEL, Președintele juriului, Executive board Member responsible of Downstream gas and power activities OMV Petrom.

 

Competiția Business Awards a recunoscut cinci proiecte remarcabile, care demonstrează că succesul nu se măsoară doar în cifre financiare, ci și prin impactul asupra societății:

  • AFIN – Programul de finanțare dedicat exclusiv creditorilor din sectorul economiei sociale, cu scopul de a oferi antreprenorilor sociali o șansă reală de a accesa resursele financiare necesare pentru a-și dezvolta afacerea

AFIN este o instituție financiară nebancară (IFN) dedicată exclusiv sectorului economiei sociale din România, oferind un concept „one-stop-shop” de servicii financiare pentru dezvoltarea acestui sector. Instituția facilitează accesul la finanțare pentru operatorii economici cu impact social care au depășit faza de start-up și necesită resurse pentru a se extinde. În parteneriat cu Social Finance Association și ADV România, AFIN oferă consultanță, mentorat și asistență specializată. Fondată în 2021 cu aportul a 181 de acționari, dintre care peste 70% sunt implicați direct în economia socială, AFIN este prima instituție financiară din România cu misiune socială stipulată în actul constitutiv și atestată ca întreprindere socială, reinvestind 90% din profit.

  • Auchan România – Proiectul pilot cu privire la noile standarde de accesibilitate pentru persoane cu dizabilități

În urma parteneriatului dintre Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Auchan a implementat un proiect pilot în premieră în retail, dedicat accesibilității pentru persoanele cu dizabilități, la hipermarketul Auchan Berceni. Proiectul include măsuri esențiale, precum parcări speciale, culoare tactile pentru nevăzători, coșuri pentru persoanele în fotoliu rulant, servicii de însoțire la cumpărături și case de marcat dedicate. Aceste inițiative au făcut din Auchan Berceni un exemplu de bune practici, iar magazinul a fost certificat de CNDR ca fiind accesibil persoanelor cu dizabilități. În urma succesului acestui proiect, Auchan intenționează să extindă aceste standarde în toate unitățile sale din țară.

  • Dacia România – Campania de schimbare a comportamentului pietonilor și reducere a accidentelor rutiere prin educație și conștientizare

Campania „Primul Pas Contează”, dezvoltată de platforma KilometrulBine cu sprijinul Dacia, își propune să atragă atenția asupra comportamentelor pietonale riscante care pot duce la accidente rutiere, încurajând pietonii să respecte regulile de siguranță. Campania se bazează pe un mesaj educativ pozitiv, subliniind importanța fiecărui pas pe trecerea de pietoni ca un moment decisiv care poate influența destinul. Lansată cu un studiu despre comportamentele pietonale, campania a fost promovată prin diverse canale media, inclusiv PR, digital și outdoor, pentru a ajunge la un public larg. Obiectivul pe termen lung este schimbarea comportamentului pietonilor și reducerea accidentelor rutiere prin educație și conștientizare.

  • Fundația World Vision România – Programul de reducere a inegalităților de șanse pentru elevii din zonele rurale și periurbane

Programul „Vreau în clasa a IX-a” este cel mai longeviv proiect dedicat elevilor din mediul rural și este implementat de World Vision România, o organizație cu o experiență de 34 de ani în educație, dezvoltare și intervenție umanitară, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Scopul principal al programului este de a reduce inegalitățile de șanse pentru elevii din zonele rurale și periurbane, susținând continuarea studiilor liceale și maximizarea potențialului lor. Anual, peste 1000 de elevi beneficiază de sprijin financiar, materiale educaționale, meditații, sesiuni de dezvoltare personală și consiliere psihologică. Cu o rețea solidă de voluntari și mentori, programul este implementat în 11 județe și 95 de unități de învățământ, iar rezultatele sunt remarcabile, cu 86,7% dintre elevii susținuți promovând examenul de bacalaureat.

  • Universitatea de Vest din Timișoara – Proiectul pentru accesibilitate educațională și învățarea inclusivă

„Atlasul Geografic General Tactil” este un proiect inovator care permite persoanelor cu deficiențe de vedere să acceseze cunoștințe geografice prin tehnologie tactilă, text Braille și explicații audio. Conceput pentru a oferi autonomie utilizatorilor, atlasul include 70 de planșe tactile, fiecare oferind informație atât vizuală, cât și tactilă, astfel încât să poată fi utilizat de persoane cu și fără deficiențe de vedere. Fiecare planșă conține un cod QR ce redirecționează către resurse online în format audio. Proiectul, realizat în parteneriat cu Clubul Francofon de Afaceri din Timișoara (CFAT) și AtoS IT Solutions and Services, implică tehnologie avansată, cum ar fi software-ul GIS pentru cartografie și tehnologia ZyFuse pentru crearea hărților tactile, promovând accesibilitatea educațională și învățarea inclusivă.

 

Participanții au avut ocazia să facă cunoștință cu câștigătorii Business Awards CCIFER 2024, prin intermediul unui panel în care au descoperit ce se află în spatele proiectelor premiate, provocările depășite și lecțiile valoroase învățate pe parcursul drumului lor spre succes, direct de la protagoniști: Bogdan MERFEA, Președinte Consiliul de Administrație AFIN; Raluca MINDIRIGIU, Director Marketing Auchan România; Mihai BORDEANU, Managing Director Dacia South Eastern Europe Dacia România; Mihaela NABĂR, Director Executiv Fundația World Vision România; Mădălin BUNOIU, Prorector responsabil cu strategia CDI, sustenabilitate, transfer tehnologic și relația cu diaspora Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Membrii juriului care au evaluat candidaturile în competiția din acest an au fost: Fady CHREIH, CEO Regina Maria, Membru Consiliul Director CCIFER; Georgeta DENDRINO, Managing Director Interact Business Communications, Membru Consiliul Director CCIFER; Jerome FRANCE, CEO EMI International; Irina MUNTEANU, CEO Veolia România Soluții Integrate (VRSI); Franck NEEL, Președintele juriului, Executive board Member responsible of Downstream gas and power activities OMV Petrom, Membru Consiliul Director CCIFER; Oana NASTASĂ, Responsabil Centru de Formare & Servicii HR CCIFER; Richard PERRIN, Partner KPMG România, Trezorier CCIFER; Charles ROUSSEL, Președinte Clubul Francofon de Afaceri Cluj.

 

În cadrul evenimentului, a avut loc o dezbatere interactivă ce a abordat provocările și oportunitățile de dezvoltare a afacerilor, concentrându-se pe teme esențiale precum investițiile, inovația și finanțarea, atât din perspectiva mediului public, cât și din perspectiva mediului privat. Experții invitați au fost: Alin ANDRIEȘ, Secretar de Stat Ministrul Finanțelor; Mihai PRECUP, Consilier de Stat în Cancelaria Prim-Ministrului; Andreea POROJAN, Sustainability & CSR Manager Raiffeisen Bank România; Alexandru BOGDAN, CEO & GP ROCA X; Răzvan BUTUCARU, Partner, Financial Services & Advisory Leader Forvis Mazars; Remus DĂNILĂ, Head of Business Development Bursa de Valori București.

 

Business Awards 2024 a avut loc la Face Convention Center București, iar gazda serii a fost Ionuț BUNOIU, Redactor-șef Forbes România. Partenerii care au făcut posibil Business Awards CCIFER 2024 au fost: Arabelle Solutions, Arval, Forvis Mazars, Michelin, Raiffeisen Bank, TIAB și WDP.

 

 

Despre CCIFER 

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este una dintre cele mai reprezentative organizații de business din România, care înglobează o comunitate relevantă pentru dezvoltarea și competitivitatea țării. Cu apartenență internațională, într-o rețea formată din 118 de Camere în 93 de țări, CCIFER acționează ca un partener pentru parcursul de transformare durabilă a comunităților, a companiilor și a României. CCIFER dezvoltă servicii pentru 580 de membri, companii cu capital francez, internaționale și românești, ONG-uri și universități. Cele mai multe dintre companii dețin poziții cheie în diverse sectoare de activitate ale economiei naționale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

 

Plus d'actualités

Noi membrii

108 REAL ESTATE ADVISORY ROMANIA

108 REAL ESTATE ADVISORY ROMANIA este o companie de consultanță strategică în domeniul real estate, specializată în analiza locațiilor (location...

Noi membrii

Carbon Tool

Carbon Tool este o platformă all-in-one care ajută companiile să își măsoare, gestioneze, raporteze și reducă amprenta de carbon. Oferind instrumente...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !