„Plantăm Pădurea CCIFER”, simbolul colaborării comunității de afaceri franco-române în sprijinul tranziției verzi
Despre importanța mobilizării comunității în acțiuni de plantare, cu Daniel ENĂCHESCU, Membru fondator al Asociației „Se Poate”
În 2021, pentru a celebra aniversarea a 25 de ani de la înființarea CCIFER, am marcat evenimentul prin demararea unui proiect cu impact în comunitate. Astfel a luat naștere proiectul „Plantăm Pădurea CCIFER”, desfășurat în parteneriat cu Asociația „Se Poate”. Astăzi, după patru ani de plantări, Pădurea CCIFER de la Lipănești, Prahova, numără 15.000 de salcâmi. Ce reprezintă pentru Asociația „Se Poate” colaborarea cu CCIFER?
Misiunea Asociației are în centru două valori, „Dezvoltare și Împreună”, dar pentru acest deziderat este nevoie un demers continuu de sensibilizare și mobilizare cu privire la importanța acțiunilor de protejare a mediului. Din experiența proiectelor pe care le desfășurați, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, ce se află la baza implicării comunității în astfel de inițiative de protecție a mediului?
Anul acesta, datorită celor peste 150 de echipe înscrise la CCIFI Challenge 2024, creștem Pădurea CCIFER, printr-o nouă acțiune de plantare, în luna noiembrie. A fost un apel de mobilizare în cursa pentru sănătate și un mediu mai curat, la care comunitatea CCIFER a răspuns pozitiv cu mare entuziasm, din dorința de a oferi un viitor mai verde generațiilor următoare. Ce avem de câștigat dacă ne asumăm cu toții această responsabilitate și ne unim forțele?
Mai multe despre „Plantăm Pădurea CCIFER” Mai multe despre Asociația „Se Poate”