Bilantul evenimentului • Comunicare -Presa
Pădurea CCIFER de la Lipănești a ajuns la 23.000 de salcâmi cu sprijinul a peste 550 de voluntari
Într-un efort colectiv al comunității pentru un mediu mai curat, s-a desfășurat cea de-a doua acțiune de plantare din acest an.
Sâmbătă, 16 noiembrie 2024, într-un efort colectiv al comunității pentru un mediu mai curat, s-a desfășurat cea de-a doua acțiune de plantare din acest an, organizată în cadrul proiectului „Plantăm Pădurea CCIFER”
-
40 de companii membre CCIFER, reprezentate de 550 de voluntari, au răspuns apelului de mobilizare în cursa pentru un aer mai curat și au participat la o nouă acțiune de plantare, desfășurată în comunitatea de afaceri franco-română.
-
Grație efortului continuu și susținut al comunității de afaceri franco-române, Pădurea CCIFER situată la Lipănești, în județul Prahova, a ajuns la un total de 23.000 de arbori plantați în decursul a patru ani.
-
Angajamentul față de mediu al comunității CCIFER a fost întărit de participarea la CCIFI Challenge, competiția internațională de sport, sănătate și mediu. Timp de o lună, 715 participanți din 47 de companii membre CCIFER s-au mobilizat pentru susținerea unei vieți active și a două cauze de mediu: cauza internațională, Solar Impulse Foundation, și proiectul local al comunității, „Plantăm Pădurea CCIFER”.
-
„Plantăm Pădurea CCIFER” este un proiect amplu de responsabilitate socială, derulat în parteneriat cu Asociația „Se Poate”, devenit deja un simbol al colaborării și angajamentului comunității de afaceri franco-române în sprijinul dezvoltării durabile și tranziției verzi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), în parteneriat cu Asociația „Se Poate”, a organizat sâmbătă, 16 noiembrie, o nouă acțiune de plantare în cadrul proiectului „Plantăm Pădurea CCIFER”, la Lipănești, în județul Prahova. Peste 550 de voluntari, din 40 de companii membre CCIFER, s-au mobilizat pentru a planta puieți de salcâm, reafirmând astfel angajamentul comunității de afaceri franco-române de reducere a amprentei de carbon.
Aceasta reprezintă cea de-a cincea acțiune de plantare organizată în cadrul proiectului „Plantăm Pădurea CCIFER”, făcând parte dintr-o serie de demersuri sustenabile pe care CCIFER le derulează pentru a răspunde provocărilor de mediu actuale.
„Doresc să mulțumesc fiecăruia dintre voi, atât celor prezenți astăzi aici, cât și celor care, prin acțiuni precedente, au contribuit la fiecare arbore de salcâm plantat. Împreună, nu doar Plantăm Pădurea CCIFER, ci promovăm o cultură a sustenabilității și a responsabilității sociale, o moștenire pe care dorim să o lăsăm generațiilor viitoare”, a declarat Nicolas RICHARD, Președinte CCIFER.
Companiile participante la ediția din toamnă a acțiunii „Plantăm Pădurea CCIFER” 2024 au fost: Alstom, Arval, Ayvens, BITSoftware, BNP Paribas, BNP Paribas - Central Europe Technologies (CET), BNP Paribas Leasing Solutions, BRD Asigurări de Viață, CAT, Corporate Office Solutions (COS), Crowe, DentalMed, Derichebourg, diARK, Edenred, Egis, Engie, Everience, Expur, Fortim Trusted Advisors, Gruia Dufaut și Asociații, Humangest, Kinstellar, KPMG, Lesaffre, MedLife, MET, Michelin, Mușat & Asociații, Nhood, OMV Petrom, Pluxee, Public Affairs Solutions, Raiffeisen Bank, Recommerce, Regina Maria, Rodagria, Rossmann România - Romcarton & Ambro, SLB, UniCredit Bank, Viarom.
Despre Pădurea CCIFER
„Plantăm Pădurea CCIFER” este un proiect amplu de responsabilitate socială, derulat în parteneriat cu Asociația „Se Poate”, devenit deja un simbol al colaborării și angajamentului comunității de afaceri franco-române în sprijinul dezvoltării durabile și tranziției verzi. Lansată în 2021, cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate a CCIFER, inițiativa a început cu plantarea a 550 de salcâmi, unul pentru fiecare membru al comunității. De atunci, eforturile comunității CCIFER pentru un viitor mai verde au continuat de la an la an, asistând la fiecare acțiune de împădurire la un număr record de voluntari și companii implicate.
Despre CCIFI Challenge
Acest angajament față de mediu al comunității CCIFER a fost întărit de participarea numeroasă la CCIFI Challenge 2024, competiția internațională de sport, sănătate și mediu. Alături de alte 21 de CCI FI (Camere de Comerț și Industrie franceze internaționale), 715 participanți, din 47 de companii membre CCIFER, au fost actorii unei mobilizări record pentru susținerea unei vieți active și a două cauze de mediu: cauza internațională, Solar Impulse Foundation, și proiectul local al comunității, „Plantăm Pădurea CCIFER”. Timp de o lună, cele 143 de echipe reprezentante ale României în competiție au parcurs 246.119 km, echivalentul a 10.595 kg CO2 compensați. CCIFI Challenge este o competiție sportivă, desfășurată la nivelul rețelei CCI France International, între companii și țări, cu scopul de a promova un stil de viață sănătos, de a crea coeziune în echipă prin practicarea de activități sportive și de a contribui la susținerea unor cauze de mediu.
Despre CCIFER
Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este una dintre cele mai reprezentative organizații de business din România, care înglobează o comunitate relevantă pentru dezvoltarea și competitivitatea țării. Cu apartenență internațională, într-o rețea formată din 118 de Camere în 93 de țări, CCIFER acționează ca un partener pentru parcursul de transformare durabilă a comunităților, a companiilor și a României. CCIFER dezvoltă servicii pentru 580 de membri, companii cu capital francez, internaționale și românești, ONG-uri și universități. Cele mai multe dintre companii dețin poziții cheie în diverse sectoare de activitate ale economiei naționale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.
Despre Asociația „Se Poate”
Asociația „Se Poate” a fost înființată în 2014 ca organizație non-profit/non-guvernamentală care își propune să implice tinerii și tinerii adulți din comunitatea locală ca cetățeni activi și responsabili. „Se Poate” oferă o gamă de servicii care acoperă diverse domenii, inclusiv Educație și formare, Proiectare și dezvoltare de proiecte, Cercetare tematică, Mobilitate internațională. Asociația are ca obiective îmbunătățirea și facilitarea integrării tinerilor în societate și pe piața forței de muncă, încurajarea cultivării competențelor civice și a cetățeniei active, promovarea adoptării unor practici de mediu responsabile și durabile, sublinierea importanței menținerii unui stil de viață sănătos și încurajarea implicării active în oportunități de educație non-formală.