Natural Paris

Natural Paris vă aduce mireasma serii cu ajutorul unor uleiuri esențiale provenite din plante naturale

De 16 ani, Natural Paris este promotorul frumuseții și sănătății naturale, obținută cu ajutorul produselor cosmetice și uleiurilor esențiale, plantelor medicinale organice produse cu grijă de artizani și laboratoare specializate din Franța. Împletind o tradiție solidă în prelucrarea plantelor și o viziune îndreptată către viitor și cele mai noi și sustenabile metode, Franța a reprezentat dintotdeauna o inspirație pentru noi, devenind importatori exclusivi în România ai brand-urilor Florame, Collins de Provence, Laborratoires de Biarritz, Nature MOI, Biolane, Biopha, Couleur Caramel, Herbiolys, etc.

Mădălina Ulmeanu, creatoarea și directoarea Natural Paris, este pasionată de uleiuri esențiale și plante medicinale, specialist în aroma terapie și fitoterapie. A absolvit cursurile de Fitoterapie și Aromaterapie la Université de Médecine Sorbonne- Paris Nord și are certificări în Franța la laboratoarele Florame. În 2021 a publicat și tradus Marele ghid de uleiuri esențiale de Dr. Fabienne Millet la Editura Curtea Veche. Mădălina este și terapeut practician, oferă consultații in fitoterapie și aromaterapie la cabinetul personal atât în Romania cât și în Franța.

Am stat de vorbă cu Mădălina care ne-a împărtășit din secretele miraculoase ale plantelor:

CCIFER: Ai înmiresmat gala noastră. Spune-ne ce esențe ai ales si la ce ne ajuta in viața de zi cu zi folosirea lor?

MU: Mulțumesc că mi-ați dat ocazia ca invitații Galei CCIFER să descopere magia uleiurilor esențiale.

Am ales pentru seara aceasta uleiul esențial de eucalipt globulus ECO, uleiul esențial de portocală dulce ECO și uleiul esențial de lavandă hibridă ECO. Aceste uleiuri esențiale ne ajută să ne menținem starea de sănătate, să ne relaxăm, să prevenim sau să tratăm anumite patologii, sau pur și simplu sunt benefice pentru parfumul lor.

De exemplu uleiul esențial de eucalipt globulus BIO are proprietăți respiratorii, expectorante, bactericide, antiinflamatoare, …și de aceea este excelent pentru perioadele de gripă. Purifică atmosfera și ajută la prevenirea gripei împiedicând contaminarea întregii familii. În scop curativ, se poate aplica pe cale cutanată diluată în masaje locale pe corp pentru a combate infecțiile bronho-pulmonare, răceli, sinuzita, infecții urinare, etc.

Uleiul esențial de portocală dulce BIO relaxează, purifică și parfumează atmosfera Dar este utilizat și în caz de tulburări digestive (balonare, greață, digestie lentă, dispepsie, etc). Iar în cosmetică reglează sebumul scalpului. Este utilizat pe cale orală cu acordul specialistului (digestie, deprimare, etc), în difuziune atmosferică și în inhalație uscată (exemplu : femei însărcinate+++ pentru a combate grețurile și pentru relaxare).

Uleiul esențial de lavandă hibridă BIO este calmant, anxiolitic, sasmolitic, musculotrop, cicatrizant, antiinfecțios, antiparazitar, antalgic vasodilatator, hipotensiv și de aceea îl recomand în perioadele de stres, anxietate și tulburări ale somnului dar și în caz de contracturi musculare, arsuri, răni, înțepături de țânțari sau de insecte, împotriva păduchilor și bineînțeles pentru parfumarea atmosferei. Utilizări : în masaje locale dar cereți sfatul specialistului în ceea ce privește diluția, în gest de urgență (1 picătură pura de 3-4 ori pe zi, timp de 24h, pe o înțepătură de albina de exemplu) și în difuziune atmosferică cu ajutorul unui difuzor electric.

Utilizarea uleiurilor esențiale nu este anodina. De aceea vă recomand că pentru orice utilizare pe cale orală și cutanată să cereți sfatul specialistului și să citiți măsurile de precauție și contraindicațiile uleiurilor esențiale înainte de utilizare.

CCIFER: Care sunt beneficiile plantelor si cum ne ajută ele la starea noastră de mai bine?

MU: Uleiurile esențiale au fost utilizate încă din Egiptul antic (4000 i. HR) la îmbălsămarea faraonilor, în prevenirea epidemiilor datorită acțiunii lor antiinfecțioase.

Astăzi le utilizăm în parfumuri pentru virtuțile lor olfactive, în inhalații pentru starea de bine, în bai aromatice, pentru restaurarea homeostaziei dintre minte și corp (pentru a facilita concentrarea, meditația, relaxarea, destinderea) în tratamentele cosmetice, în bucătărie ca mirodenii, pentru pentru purificarea încăperilor, biroului sau mașinii, dar și pentru a ne menține starea de sănătate prin prevenirea sau gestionarea anumitor patologii. Poprietatile uleiurilor esențiale sunt demonstrate științific, iar studiile clinice internaționale sunt în continuă evoluție.

Precizez aici câteva din proprietățile și beneficiile lor: antiinfecțioase, antioxidante, antiinflamatoare, antalgice, anesteziante locale, imunomodulatoare, antihistamince, antiparazitare, insectifuge, spasmolitice, neurotrope, acțiune expectorantă, mucolitică, bronho-pulmonară, digestivă, cutanată, lipolitica, dezodorizantă, aseptizanta și lista continuă.

Plus d'actualités

Noi membrii

108 REAL ESTATE ADVISORY ROMANIA

108 REAL ESTATE ADVISORY ROMANIA este o companie de consultanță strategică în domeniul real estate, specializată în analiza locațiilor (location...

Noi membrii

Carbon Tool

Carbon Tool este o platformă all-in-one care ajută companiile să își măsoare, gestioneze, raporteze și reducă amprenta de carbon. Oferind instrumente...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !