Nathalie PATIN, Global Business Development Director – Nuclear Infrastructure, Egis
Până în 2050, nevoile globale de electricitate se vor dubla. Energia nucleară este astăzi recunoscută ca fiind o soluție adecvată pentru a răspunde acestei cereri, contribuind totodată la atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de carbon și la asigurarea suveranității statelor.
Energia nucleară este destinată să joace un rol semnificativ în furnizarea unei electricități decarbonizate, fiabile și continue, contribuind la:
-
Asigurarea aprovizionării energetice pentru un număr cât mai mare de oameni prin reactoare de mare putere tot mai sigure, dar și prin reactoarele modulare mici (SMR), promițătoare și mai potrivite pentru anumite regiuni izolate.
-
Sprijinirea decarbonizării industriei electro-intensive, SMR-urile putând furniza electricitate sau căldură pentru o gamă variată de aplicații.
-
A deveni un vector de inovație prin dezvoltarea tehnologiilor prototip de azi, care vor deveni industriale mâine, cum este fuziunea nucleară, prin proiecte precum ITER, la care Egis contribuie de peste 12 ani.
-
Facilitarea noilor progrese în mixurile energetice ale statelor, oferind o bază sigură care poate fi completată cu alte surse regenerabile.
-
Creșterea acceptabilității publice a implementării energiei nucleare prin soluții performante de gestionare a deșeurilor sau prin închiderea ciclului, așa cum propun reactoarele avansate (AMR).
Egis contribuie de peste 70 de ani la toate aceste provocări, prin implicarea echipelor sale în proiecte variate din întreaga lume. Sprijinim, de exemplu, dezvoltarea inițială a mai multor proiecte SMR/AMR. Participăm în fazele de planificare, proiectare și execuție ale mai multor reactoare aflate în construcție. Suntem de asemenea mândri să contribuim la dezvoltarea durabilă a industriei nucleare în beneficiul generațiilor actuale și viitoare, datorită expertizei noastre unice în optimizarea strategiilor de gestionare a deșeurilor.