Membri
Intalnire cu Luminita Teodorescu, BASF
Cine sunteti ?
Finanțist de profesie, sunt membru al echipei BASF România, pe care o coordonez din 2007. M-am alăturat companiei în 2003, ca Director Financiar, după un salt profesional din cadrul Colgate-Palmolive România. În prezent, ca Director General, coordonez o echipă de peste 100 de colegi care deservesc clienți din cele mai variate industrii – de la construcții și infrastructură la cosmetice, auto, bunuri de larg consum, petrochimie, tratarea apelor uzate, creșterea plantelor etc.. În plan personal pot spune că mă atrag domeniile care îmbina latura practică cu cea artistică într-un mod plăcut, în viața de zi cu zi.
De ce este România atrăgătoare pentru investitori?
România este o piață în creștere și atunci este ofertant, pentru companiile care se confruntă cu piețe mature, să investească aici, pentru a crește odata cu această piață. Pe de altă parte, accesul la infrastructura de baza (de ex. electricitate) și birocrația din anumite domenii (de ex. obținerea permiselor de construcție) – aspecte semnalate în raportul Băncii Mondiale - precum și frecventele modificări legislative determina potențialii investitori să înainteze cu prudență.
Care este tendinţa actuală a sectorului în care activaţi?
Ar fi nevoie de câteva pagini pentru a sumariza tendințele din toate industriile pe care le deservim însă o tendință la care CCIFER contribuie în mod salutar este încurajarea dialogului deschis și constructiv între stakeholderii din domeniul infrastructurii & construcțiilor: autorități, mediu de afaceri, experți. Facilitarea schimbului de experiență intre profesioniștii din acest domeniu ne permite să păstrăm convingerea că un sector atât de important pentru PIB va căpăta portanța necesară pentru a face România mai atractivă pentru investitori. La rândul nostru ducem mai mai departe aceste demersuri în rândul experților din domeniu – constructori, arhitecți, designeri. Pe aceștia, îi invităm să viziteze și Biblioteca de Materiale MATER, un spațiu unic în Europa de S-E, lansat în octombrie 2017, destinat familiarizării cu cele mai performante materiale și tehnologii din domeniu.
Câteva cuvinte pentru CCIFER
Cartea Albă a Constructiilor, realizata de CCIFER în parteneriat cu membrii, este unul dintre cel mai bine conturate documente destinate reactivării acestei industrii. Pragmatismul temelor abordate și a soluțiilor prezentate o recomandă ca un document de lucru extrem de util pentru cei interesați de acest domeniu.