În 2022, continuăm să împădurim alături de Asociația Se Poate

Aflați de la Daniel Enăchescu, Președintele Asociației Se Poate, despre importanța mobilizării comunității în acțiuni de plantare.

CCIFER: CCIFER duce mai departe demersul responsabil și mobilizează întreaga comunitate de afaceri româno-franceză pentru o nouă acțiune de plantare, derulată sub titlul „Plantăm Pădurea CCIFER”. Alți 800 de salcâmi urmează a fi plantați, grație partenerilor și comunității,  la Lipănești, în 19 noiembrie, împreună cu asociația pe care o conduceți. Crește pădurea de salcâmi?

DE: Crește la propriu și la figurat. Dincolo de faptul că este absolut impresionant cum un loc în care nu exista nimic a prins viață și s-a transformat într-o pădure în adevăratul sens al cuvântului, această pădure a devenit un brand care a crescut și a mobilizat o comunitate întreagă. Oameni de afaceri, oameni obișnuiți, elevi sau studenți și, bineînțeles, să nu-l uităm pe domnul primar al comunei Lipănești, dl Robert Viorel Nica, sprijinul nostru principal în această inițiativă.  Aș adăuga că este cu adevărat măgulitor profilul voluntarilor care se implică în #padureadesalcâmi. Sunt oameni care urmăresc dezvoltarea proiectului și implicit acțiunile de plantare.

CCIFER: Ce e important într-o acțiune de împădurire? La ce trebuie sa fim atenți?

DE: Dincolo de chestiunile de ordin tehnic care se stabilesc alături de specialiștii noștri cu care ne sfătuim permanent, la o acțiune de împădurire este importantă organizarea și mobilizarea. Oricât de epic ar suna, acțiunile de împădurire presupun foarte multă muncă fizică și o adevărată desfășurare de forțe. Ținem cont de percepția globală pe care voluntarii o au în acțiunile de plantare, iar asociația noastră urmărește să îi fidelizeze pe termen lung. Ei trebuie să creadă alături de noi pentru ca ei să fie parte din acțiunile noastre permanente.

CCIFER: În strategia asociației, pe lângă protejarea mediului înconjurător, derulați si proiecte de educație, care țin de experiențele culturale, de incluziunea socială și de dezvoltarea personală și socială a tinerilor. La ce lucrați în prezent, dacă ne puteți exemplifica câteva dintre acestea?

DE: Un proiect de care suntem foarte mândri și care produce efecte și în prezent este “Atelierul de presă”, beneficiari fiind elevii școlilor din comuna Lipănești, Prahova.  Acesta s-a materializat prin achiziția unei prese care are rolul de compacta și recicla pet-urile. Este un proiect viabil care ajută la saving-uri financiare, deoarece primăria nu asigură transportul pentru acele deșeuri și, bineînțeles, contribuie la educarea oamenilor și tinerilor prin familiarizarea cu conceptul de reciclare selectivă.Apoi, aș vrea să vă amintesc despre proiectul Green Tree Seas Initiatives sau Inițiativa verde a celor trei mări, marcată de un proiect Erasmus  prin care formăm la nivel internațional, tineri ambasadori care să promoveze principiile verzi legate de ecologie, economie circulară și un stil de viață axat pe protejarea mediului în care trăim, cu epicentru la Bruxelles. Ne dorim ca acești ambasadori să ducă mai departe mesajul Green Tree Seas Initiatives cu convingere și dedicare întrucât toate acțiunile noastre de acum dictează viitorul nostru de mâine.

Plus d'actualités

Actualitatile membrilor

Habitat for Humanity Romania

Redirecționează 20% din impozitul pe profit către Habitat for Humanity România și pune tu piatra de temelie pentru copiii care au nevoie de o locuință

Noi membrii

British Football School

British Football School aduce antrenamente performante de fotbal în România, astfel încât copiii din București pot fi instruiți în “stilul britanic”!...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !