O paralelă între trecut, prezent și viitor
Lăsați-vă purtați de joc și descoperiți poveștile care ne-au inspirat!
În comunitatea de afaceri franco-română avem numeroase modele de business, exemple de reușite - companii, sucursale, filiale, IMM-uri, start-up-uri. Sunt companii care au realizat, de-a lungul timpului, investiții durabile. Toate aceste afaceri au dat trend-ul și direcția, de cele mai multe ori, în diverse sectoare cheie pentru economia României.
Ora exactă în tehnologie, în industrii precum transportul, energia, automobile sau telecom, a venit dinspre companii care au făcut tranziția structurală către tehnologii noi, procese digitalizate, investiții verzi.
Aceste companii fac parte astăzi dintr-o comunitate exemplară, care infuzează știință și expertiză pe termen lung.
La Gala CCIFER de anul acesta ne-am aplecat asupra unor simboluri. Lucrările de artă în construcții ale unor ingineri franco-români sunt un reper în această extraordinară istorie comună care ne conduce spre noi realizări tehnologice, bazate pe inteligența artificială, noile energii, roboți, sateliți sau lasere.
Ne-am inspirat din geniul tehnic al lui Gustave Eiffel căruia îi aducem un omagiu la centenarul dispariției sale. Eiffel a lăsat o moștenire Franței, un simbol arhitectural, pentru milioanele de turiști care îi vizitează opera, celebrul Tour Eiffel.
Eiffel a fost prezent și în construcții emblemă din România. A lucrat împreună cu Anghel Saligny la proiectarea podului de la Cernavodă. Podul feroviar de la Ungheni de peste Prut, zis și Podul de Flori, a fost construit în anii 1800. A fost proiectat de Gustave Eiffel, de unde și numele după care este recunoscut.
Saligny a fost un inginer constructor, premergător mondial al științei construcțiilor metalice și de beton armat, realizator de multiple invenții și soluții unice în proiectarea și construirea podurilor și a construcțiilor industriale, pentru fundația cheiurilor portuare și a docurilor, precum și a silozurilor de grâu prin folosirea prefabricatelor de beton, toate în premieră mondială.
Astăzi, infrastructura de transport din țara noastră este în plină dezvoltare. La aceasta contribuie și savoir-faire-ul francez. Dacă vorbim de sectorul energetic - energia nucleară, solară, geotermală, biomasă, eoliană, toate acestea fac parte din revoluția pe care planeta o traversează în căutarea surselor de energii de alimentare și stocare noi.
În București, devenit Micul Paris de la jumătatea secolului al XIX-lea, datorită și replicii arhitecturale, Arcul de Triumf, CCIFER dă întâlnire comunității sale la o Gală care stă sub semnul viitorului tuturor posibilităților.
Parcurgem împreună, la Gala Bine ați venit în viitor, istoria excelenței în ingineria franco-română.