O paralelă între trecut, prezent și viitor

Lăsați-vă purtați de joc și descoperiți poveștile care ne-au inspirat!

În comunitatea de afaceri franco-română avem numeroase modele de business, exemple de reușite - companii, sucursale, filiale, IMM-uri, start-up-uri. Sunt companii care au realizat, de-a lungul timpului, investiții durabile. Toate aceste afaceri au dat trend-ul și direcția, de cele mai multe ori, în diverse sectoare cheie pentru economia României.

Ora exactă în tehnologie, în industrii precum transportul, energia, automobile sau telecom, a venit dinspre companii care au făcut tranziția structurală către tehnologii noi, procese digitalizate, investiții verzi.

Aceste companii fac parte astăzi dintr-o comunitate exemplară, care infuzează știință și expertiză pe termen lung.  

La Gala CCIFER de anul acesta ne-am aplecat asupra unor simboluri. Lucrările de artă în construcții ale unor ingineri franco-români sunt un reper în această extraordinară istorie comună care ne conduce spre noi realizări tehnologice, bazate pe inteligența artificială, noile energii, roboți, sateliți sau lasere.

Ne-am inspirat din geniul tehnic al lui Gustave Eiffel căruia îi aducem un omagiu la centenarul dispariției sale. Eiffel a lăsat o moștenire Franței, un simbol arhitectural, pentru milioanele de turiști care îi vizitează opera, celebrul Tour Eiffel.

Eiffel a fost prezent și în construcții emblemă din România. A lucrat împreună cu Anghel Saligny la proiectarea podului de la Cernavodă. Podul feroviar de la Ungheni de peste Prut, zis și Podul de Flori, a fost construit în anii 1800. A fost proiectat de Gustave Eiffel, de unde și numele după care este recunoscut.

Saligny a fost un inginer constructor, premergător mondial al științei construcțiilor metalice și de beton armat, realizator de multiple invenții și soluții unice în proiectarea și construirea podurilor și a construcțiilor industriale, pentru fundația cheiurilor portuare și a docurilor, precum și a silozurilor de grâu prin folosirea prefabricatelor de beton, toate în premieră mondială. 

Astăzi, infrastructura de transport din țara noastră este în plină dezvoltare. La aceasta contribuie și savoir-faire-ul francez. Dacă vorbim de sectorul energetic - energia nucleară, solară, geotermală, biomasă, eoliană, toate acestea fac parte din revoluția pe care planeta o traversează în căutarea surselor de energii de alimentare și stocare noi.

În București, devenit Micul Paris de la jumătatea secolului al XIX-lea, datorită și replicii arhitecturale, Arcul de Triumf, CCIFER dă întâlnire comunității sale la o Gală care stă sub semnul viitorului tuturor posibilităților.

Parcurgem împreună, la Gala Bine ați venit în viitor,  istoria excelenței în ingineria franco-română.

Plus d'actualités

Noi membrii

EVENO

Misiunea noastră, a echipei de la Eveno, e să unim lumea ideilor cu lumea afacerilor. Organizăm cursuri, ateliere și conferințe prin care aducem în...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !