GENIUL LUI GUSTAVE EIFFEL ȘI ROBOTUL UMANOID PEPPER AU INSPIRAT COMUNITATEA DE AFACERI FRANCO-ROMÂNĂ LA GALA CCIFER

Gala CCIFER, evenimentul phare al comunității de afaceri franco-române, a stat anul acesta sub semnul tranzițiilor dintre trecut și viitor

  • Peste 500 de persoane, lideri de companii și asociații, autorități, echipele instituționale ale Franței în România, mediul academic și mulți prieteni ai celui de-al treilea investitor străin din țară au fost întâmpinați la Gala CCIFER cu salutul “Bine ați venit în viitor!’’
  • Gala CCIFER, evenimentul far al comunității de afaceri franco-române, a stat anul acesta sub semnul tranzițiilor dintre trecut și viitor, prin oglindirea excelenței în domenii precum ingineria sau arhitectura, generatoare de inovație și noi tehnologii. Geniul tehnic de renume mondial, inginerul Gustave Eiffel, a fost sursă de inspirație pentru tematica galei, Franța comemorând anul acesta, centenarul dispariției sale.
  • Evenimentul a fost deschis de Julien Munch, președinte CCIFER. Robotul umanoid Pepper a încântat atmosfera serii de gală, alături de partenera sa de scenă, Amalia Anghel (Engie România), în calitate de prezentatori. Pepper a fost programat să intre în dialog și să anime atmosfera, atât prin machine learning, cât și prin chatGBT. 
  • Audiența s-a bucurat de prezența specială la București a lui Bertrand Lemoine, inginer, arhitect și istoric, specializat în lucrările lui Gustave Eiffel. Acesta a avut ocazia să îi întâlnească pe elevii de la Lycée Français Anna de Noailles din capitală și să le prezinte povestea celebrului Turn Eiffel de la Paris.
  • Pentru al doilea an consecutiv, CCIFER a realizat bilanțul amprentei de carbon a întregului eveniment. Aproximativ 6,5 tone de CO2 au fost degajate pentru producția galei, în scădere cu 31%, comparativ cu anul trecut. Demersul are rolul de responsabilizare la nivelul comunității, pentru a ameliora împreună acest impact, întărind angajamentul luat pentru tranziția ecologică.
  • O nouă acțiune de voluntariat, Plantăm Pădurea CCIFER, va avea loc în luna noiembrie 2023, în care companiile vor continua să împădurească la Lipănești (Prahova) pentru a atinge 10 000 de arbori.
  • Fondată în urmă cu peste 2 decenii și jumătate, CCIFER contribuie la reușita celor 550 de companii membre, cu capital francez și nu numai, care au investit în sectoare cheie precum: agricultură, automobile și componente auto, aviație, servicii financiar-bancare, construcții navale, digital, energie, telecomunicații, tehnologia informației, materiale de construcții, sănătate.

Într-o atmosferă de eleganță și sărbătoare, cea de-a XVI-a ediție a Galei CCIFER – Bine ați venit în viitor!, a reunit comunitatea de afaceri franco-română în jurul unei tematici inspirate de istoria excelenței în inginerie și arhitectură. Lucrările de artă în construcții, realizate în secolul al XIX -lea de ingineri franco-români sunt astăzi un reper pentru istoria comună a celor două țări care conduc spre noi realizări tehnologice, bazate pe inteligență artificială și noi tehnologii, în diverse domenii de activitate.

“Eiffel marchează perfect această ingeniozitate franceză care a participat la progresele tehnologice din ultimele două secole și care a dus la multe progrese în domeniul telecomunicațiilor, transporturilor, aeronauticii, inteligenței artificiale, laserelor, energiilor noi, construcțiilor îndrăznețe și multe altele. Cunoașteți companii franceze din fiecare dintre aceste sectoare și suntem mândri să le avem și în România, contribuind astfel la economia românească. Peste 4.000 de companii franceze și franco-române, de toate dimensiunile, sunt active în prezent în România. Fiecare este ancorat într-un ecosistem local de furnizori, clienți și parteneri. Pe lângă investițiile în multe sectoare, aceste companii au dezvoltat de-a lungul anilor centre de talente cu abilități diverse și agilitate dovedită, plasând România pe harta globală a competențelor”, a declarat Julien Munch, președinte CCIFER.  

Atracția principală a serii a fost Turnul Eiffel care a fost replicat în cadrul galei la o dimensiune simbolică. Două astfel de turnuri au fost realizate din carton ondulat reciclat de către echipele companiei Romcarton Groupe Rossmann, membru CCIFER. “Cartonul ondulat, precursor al modelului economiei circulare, cu cel mai mic impact asupra mediului în sectorul ambalajelor, este singurul material de ambalare care este 100% regenerabil, 100% reciclabil și 100% biodegradabil”, a precizat Paul-Henri Kohler, CEO Romcarton Groupe Rossmann.

„Dincolo de atracția sa, Turnul Eiffel este mai mult decât atât, este un monument. Un monument este ceva care are de-a face cu memoria, care simbolizează, care transmite valori. Este, de asemenea, un fel de emblemă, reprezentând Parisul, Franța și un anumit progres tehnic și științific pentru lume, iar în acest sens continuă să aibă o semnificație mult mai largă decât o simplă atracție precum roata mare din Londra, de exemplu. Turnul Eiffel poartă un mesaj destul de complex, ambivalent, cu o latură jucăușă, care atrage publicul, așa cum ar trebui, și o latură mult mai puternică, care întruchipează lucruri care merg dincolo de atracție sau distracție», a declarat Bertrand Lemoine, inginer, arhitect și istoric, invitat special al Galei CCIFER. Interviul complet, aici.

În linie cu tematica, evenimentul s-a bucurat de proiecții  laser, momente de magie adaptate incursiunii în viitor și de acompaniament muzical asigurat de trupa Friends. Robotul umanoid Pepper, co-prezentatorul Galei CCIFER, a fost creat de SoftBank Robotics și prezentat de Orange.

Peste 50 de parteneri, membri ai CCIFER, au susținut Gala CCIFER de anul acesta. Mai mult despre eveniment și despre cei care au făcut posibil întreg evenimentul, în Jurnalul Galei 2023.

Despre prezența franceză în România, puteți afla aici.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

 

 

 

Plus d'actualités

Actualitatile membrilor

Habitat for Humanity Romania

Redirecționează 20% din impozitul pe profit către Habitat for Humanity România și pune tu piatra de temelie pentru copiii care au nevoie de o locuință

Noi membrii

British Football School

British Football School aduce antrenamente performante de fotbal în România, astfel încât copiii din București pot fi instruiți în “stilul britanic”!...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !