Comunicare -Presa • Business info
#flashinfo, 20 martie. Metode de a ne monitoriza sănătatea online în condiții de izolare socială
Nimic nu este mai important decât sănătatea, iar în contextul izolării sociale la care suntem nevoiți să recurgem în această perioadă, modalitățile, precum și soluțiile de monitorizare a stării de sănătate și de diagnostic fac tranziția din ce în ce mai rapid în mediul online.
În buletinul informativ pe care vi-l propunem astăzi, vă invităm să descoperiți platforme de asistență medicală și diagnostic online, pașii de urmat off line pentru tratarea cazurilor de infecție respiratorie și câteva linkuri către surse oficiale de informare.
E-health : platforme de diagnostic online
În această perioadă, când este recomandat să rămânem în casă și să limităm cât mai mult orice tip de ieșire, au început să apară paltforme de diagnostic online atât în mediul public, cât și in mediul privat.
- Începând cu 17 martie, Spitalul Clinic Colentina se transformă în centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2. Astfel, tot din această dată, au fost oprite toate internările. Pentru a rămâne aproape de pacienți, Spitalul Clinic Colentina vă pune la dispoziție un serviciu online GRATUIT de Evaluare medicală la distanță.
- RecoMedica, une startup românesc care oferă ghidare și asistență medicală online gratuită pentru a ridica nivelul de prevenție medicală, a lansat o campanie online pentru a ajuta utilizatorii să identifice dacă simptomele pe care le au sunt urgente sau dacă sunt legate de coronavirus.
- Autism Voce, o asociație membră a CCIFER, propune în această perioadă Autism Voce Line, o linie de consiliere psihologică gratuită online, dedicată familiilor cu copii cu tulburări TSA sau tulburări comportamentale.
Pași de urmat în cazul unei afecțiuni respiratorii severe
Când există suspiciunea unei afecțiuni respiratorii, persoana care le observă trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie. Medicul de familie are competența de a face o evaluare corectă în urma căreia se va stabili conduita medicală adecvată.
Atunci când este posibil, încurajăm contactarea medicului de familie mai întâi la telefon și urmarea instrucțiunilor primite de la acesta.
Ca și în cazul gripei obișnuite, evoluția clinică a covid-19 poate fi agravată de statusul imunitar al pacientului.
Simptomele frecvente ale infecției cu coronavirus : febră înaltă, dificultăți de respirație, oboseală, dureri de cap, tuse, dureri în gat. Astfel, este suspectă de coronavirus orice persoană care :
- prezintă semne de infecție respiratorie severă, asociind febra înalta (peste 38g°C), tuse și dificultăți respiratorii.
- a călătorit în zonele cu risc epidemic în ultimile 14 zile sau a intrat în contact cu o persoană diagnosticată/suspectă de infecție cu COVID-19.
Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din țările sau zonele aflate in carantina de cel puțin 14 zile.
Doar spitalele publice de boli infecțioase autorizate pot să primească, să testeze și să ofere îngrijire pacienților cu suspiciune/infecție cu covid-19. Acestea sunt :
- Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, București
- Spitalul Clinic Dr. Victor Babeș, București
- Spitalul Clinic Colentina, București
- Spitalul Colentina, București
- Spitalul Sfânta Parascheva, Iași
- Spitalul Clinic de boli infecțioase, Cluj
- Spitalul Victor Babeș, Timișoara
- Spitalul Victor Babeș, Craiova
- Spitalul de boli infecțioase, Constanța
Dacă aveți nevoie să comandați echipamente de protecție pentru salariați, vă rugăm să ne scrieți la ccifer@ccifer.ro și vom încerca să vă punem în contact cu furnizori.
update : Clinica Sanador anunță că testează populația, la cerere, pentru coronavirus. Rezultatele testului sunt comunicate în 24 de ore și prețul este de 350 de lei.
Pentru o informare corectă, vă recomandăm să urmăriți sursele oficiale de informare și să solicitați informații doar din surse autorizate:
- Ministerul Sănătății
- Organizația Mondială a Sănătății
- https://stirioficiale.ro/informatii
- Linie publică de informare telefonică cu privire la coronavirus - TELVERDE (0800 800 358). Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
- Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
- Persoanele care au suspiciuni că au contactat virusul trebuie să sune la numărul de urgență 112