Sectoare &piete

Aproape 6% din companiile membre CCIFER sunt cabinete de avocatură

Industria juridică din România a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. Odată cu apartenența României la Uniunea Europeană, cererea de servicii juridice a crescut, astfel că în prezent, există sute de cabinete și firme de avocatură, sucursale internaționale sau companii locale. În 2023, piața acestor servicii a înregistrat o creștere de 5%, care se vede mai ales în tranzacțiile transfrontaliere care necesită expertiză juridică în domenii precum dreptul concurenței, dreptul comerțului internațional și dreptul fiscal.

O altă tendință care a dus la creșterea pieței juridice din România este angajamentul guvernului de a reforma sistemul juridic al țării. Guvernul a adoptat legislație care vizează îmbunătățirea statului de drept, sporirea independenței justiției și creșterea eficienței instanțelor. Aceste reforme au creat o cerere de expertiză juridică în domenii precum dreptul constituțional, dreptul administrativ și dreptul civil. În egală măsură, creșterea sectorului tehnologic a creat o cerere de expertiză juridică în domenii precum protecția datelor, securitatea cibernetică și dreptul proprietății intelectuale.

La CCIFER, din totalul companiilor care sunt membre, aproximativ 6% este acoperit de cabinete de avocatură.*

 

*Sunteți membru CCIFER și aveți nevoie de un partener de business în domeniu? Puteți consulta lista companiilor din acest sector în spațiul dedicat membrilor. Conectați-vă aici!

Plus d'actualités

Noi membrii

Leviatan Group

We design and build sustainably for the new generations

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !