Bilantul evenimentului  •  Comunicare -Presa

Peste 11.000 de salcâmi plantați în Pădurea CCIFER de la Lipănești

51 de companii membre CCIFER au răspuns apelului de mobilizare în cursa pentru un aer mai curat

  • Peste 300 de voluntari, angajați din 51 de companii și familiile lor, au luat parte la o nouă acțiune de plantare, derulată sub numele de „Plantăm Pădurea CCIFER”.
  • 11.000 de salcâmi au fost plantați la Lipănești, Prahova, în 3 ani, ceea ce reprezintă echivalentul a 476 de tone de emisii de carbon compensate. Anul acesta, în 18 noiembrie, comunitatea s-a mobilizat pentru a planta 9.250 de arbori.
  • „Plantăm Pădurea CCIFER" este un proiect amplu de responsabilitate socială derulat cu sprijinul Asociației „Se Poate” pentru a consolida angajamentul comunității de afaceri franco-române pentru dezvoltarea durabilă și tranziția verde.

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România duce mai departe angajamentul de responsabilitate socială al comunității de afaceri franco-române printr-o nouă acțiune de plantare în Pădurea de salcâmi de la Lipănești, județul Prahova. 51 de companii și organizații de business, membre CCIFER, au răspuns apelului de mobilizare în cursa pentru un aer mai curat.

„Este o inițiativă unică pe care companiile o susțin în fiecare an, pentru că au înțeles că performanța financiară trebuie pusă în serviciul tranziției verzi pentru a contribui la neutralitatea carbon până în 2050. De trei ori mulțumiri susținătorilor din acest an, pentru angajamentul în reducerea amprentei de carbon și demersul de educație ecologică, pentru solidaritate și implicare – valori importante pentru comunitatea CCIFER, precum și pentru consecvența de a susține un proiect pe termen lung, această pădure care crește câte puțin în fiecare an”, a declarat Julien MUNCH, Președinte CCIFER.

„Contribuția voluntarilor din partea unora dintre cele mai mari companii din România ne onorează, dar ne și ambiționează. Pădurea de salcâmi de la Lipănești se dezvoltă cu fiecare acțiune de împădurire și, începând de anul acesta, pentru a fi și mai sustenabili, am organizat prima ediție a festivalului Florii de Salcâmi, derulat în cadrul European Green Week.  Proiectul crește totodată pentru că dezvoltăm o activitate apicolă prin existența stupilor care contribuie la polenizarea zonei. Mierea care provine de la albinele din pădurea de salcâmi poate fi degustată la Ibis Bucharest Politehnica”, a adăugat Daniel ENĂCHESCU, Președintele și Membru fondator al Asociației „Se Poate”.

Salcâmii au fost plantați pe un teren considerat anterior degradat, oferind o multitudine de avantaje prin cantitatea de carbon absorbită. Beneficiile includ abordarea schimbărilor climatice prin absorbția dioxidului de carbon din atmosferă, fapt ce contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, îmbunătățind calitatea aerului și a apei prin filtrarea poluanților și generarea de oxigen, crearea de habitate pentru fauna sălbatică, stimularea biodiversității și menținerea echilibrului ecologic, pentru a numi doar câteva dintre acestea.

În lupta de sensibilizare în fața dereglărilor climatice, ECONOS este partenerul sustenabil al CCIFER, implicat în realizarea unui raport complex privind impactul reducerii amprentei de carbon prin Pădurea CCIFER.

Anul acesta, inițiativa Plantăm Pădurea CCIFER a fost completată de competiția sportivă internațională, CCIFI Challenge, care a transformat activitățile fizice în fapte bune pentru mediu. Timp de o lună, 800 de participanți din 40 de companii membre CCIFER au concurat într-o competiție internațională, care promovează un stil de viață sănătos și coeziunea în echipă, susținând cauze de mediu. În 2023, beneficiarii au fost The SeaCleaners în misiunea lor de a proteja oceanele împotriva poluării cu plastic și, la nivel local, proiectul „Plantăm Pădurea CCIFER”.  

Acțiunea de voluntariat de la Lipănești s-a bucurat de susținerea autorităților locale, reprezentate prin Primăria Lipănești și Ocolul Silvic, dar și de prezența membrilor din Consiliului Director al CCIFER.

Proiectul „Plantăm Pădurea CCIFER” a luat naștere în 2021, marcând aniversarea a 25 de ani de la înființarea Camerei. Atunci au fost plantați primii 550 de salcâmi, unul pentru fiecare membru CCIFER. În 2022, prin mobilizarea comunității într-o amplă acțiune de împădurire, alți 1.500 de arbori au fost plantați, reînnoindu-ne astfel angajamentul de mediu în comunitate prin amprenta CCIFER.

 

Susținătorii ediției 2023 ai acțiunii „Plantăm Pădurea CCIFER” au fost: ABest, act Botezatu Estrade Partners, ALD Automotive, Alstom, BNP Paribas, BRD Asigurări de Viață, BRD Groupe Société Générale, BRD Pensii, BRINEL, Carrefour, Catena, Central Europe Technologies, CIC, Cluster Power, Corporate Office Solutions, Crowe, D&H Value, Decathlon, diARK, Egis Group, ENGIE, Everience, Eversheds Lina & Guia, Expur, Fortim Trusted Advisors, Groupama Asigurări, GRUIA DUFAUT Cabinet de Avocat, GXO, Lactalis, Lagardère Travel Retail, Leroy Merlin, Lesaffre, Lidea, Michelin, Nhood, NTN, Piriou, Plastic Omnium, Pluxee, Public Affairs Solutions, Raiffeisen Bank, Regina Maria - Rețeaua de Sănătate, Romcarton & Ambro – Rossmann, SLB, The French, Trust Motors, Țuca Zbârcea & Asociații, UniCredit Bank, Up Group, Viarom Construct și Webhelp. Alte 2 companii din comunitate, Auchan și Yves Rocher, s-au alăturat inițiativei noastre, oferindu-le participanților o experiență plăcută prin produsele marcă proprie.

 

GALERIE FOTO

 

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez. Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Plus d'actualités

Actualitatile membrilor

Habitat for Humanity Romania

Redirecționează 20% din impozitul pe profit către Habitat for Humanity România și pune tu piatra de temelie pentru copiii care au nevoie de o locuință

Noi membrii

British Football School

British Football School aduce antrenamente performante de fotbal în România, astfel încât copiii din București pot fi instruiți în “stilul britanic”!...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !